XP Media Center Edition

Annonse


Media-PC klar for parabol

XP Media Center EditionMicrosoft lanserer fredag denne uka sitt Windows XP media Center Edition i norsk utgave. Det innebærer at den nå nesten to år gamle media-versjonen av Windows XP endelig er klar for norske TV-kanaler og medietilbud.

Trenger utstyr

Programvaren inneholder avanserte styringsfunksjoner for inntil fire (to av hver) dekodere for parabol og kabel. Dette betinger at nødvendig hardware er på plass i kabinettet.

Microsofts Windows-sjef Johan Fredrik Gørrissen sier til ITavisen.no at han ikke kjenner til noen Windows Media Center-PC uten slike styringsmuligheter på plass. Men Media PCen fra nettbutikken Komplett, som er blant de første på markedet og i salg allerede før lanseringsdato for Media Center-programvaren, kan foreløpig ikke styre bokser fra norske kabelselskaper eller satellittleverandører.

IR-sender løsningen

Alt som i utgangspunktet skal til, er en liten sender og mottaker for infrarødt lys. Denne formidler kanalvelgeren og andre funksjoner fra dekoderen din – likegyldig om det er et satelitt-tuner eller en dekoder fra et kabelselskap. Slik kan du enkelt programmere PC-en til opptak fra en rekke ulike TV-kilder, både åpne og krypterte, analoge og digitale.

Annonse


– I utgangspunktet har modellene vil leverer nå ikke det utstyret som skal til for å styre dekodere om bord. Men det kommer så snart vi får dem i hus. Det vil være snakk om en etterbestilling til mellom 500 og 1000 kroner, sier PC-sjef Tom Buettner i Komplett.no.

– Gjenstår en del

Buettner påpeker at det ennå gjenstår en del før Media PC er en fullgod underholdningsterminal som samarbeider sømløst med husets mange programkilder. Grunnen er dels at nødvendige PCI-kort ikke har ankommet lager ennå, dels at elektroniske programguider (EPG) for de mange norske parabol- og kabelvariantene ikke er 100 prosent klare ennå.

– Det siste blir løst gjennom nedlasting av programtillegg fra Microsoft. Men vi vil nok bruke litt tid på å teste ut de mange PCI-kortene som kan leveres for maskinene. Dette er et produkt som må gjennom en modningsprosess, sier han.

PC-sjefen mener likevel at det ikke er noen risiko å kjøpe en Media PC nå. Som med alle andre PC-er er produktet oppgraderbart. Man er ikke låst på noe punkt.

Nett-TV fra NRK og TV2

Både NRK og TV2 vil fra første dag tilby TV-sendinger tilpasset Media-PC via Internett (IP-TV). NRKs tilbud vil være gratis, og tilgjengelig via kontoen du har på deres web-TV fra før. TV2s tilbud vil koste penger.

Vi har allerede sett litt på NRKs løsning. Den fungerer godt allerede nå, og gir en godkjent lyd- og bildekvalitet. Projektor-kvalitet snakker vi likevel ikke om.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse