DVD

Annonse


Microsoft avkrefter engangs-DVD

DVDDet begynte som en nyhetssak i The Business Online, om at Microsoft hadde utviklet et nytt DVD-format med filmer som man bare kunne spille av én gang før det bare var å kaste platen. De nye DVD-skivene var i tillegg avhengige av en ny type spillere for å fungere.

Saken spredte seg fort rundt til diverse blogger, nettsteder og nyhetskilder på nettet (inkludert ITavisen) – og utløste sterk kritikk mot Microsoft for det folk fleste mente var en dårlig idé.

Microsoft-kilde avkrefter

Men saken viser seg tilsynelatende å ikke holde vann. Hvordan The Business kom opp med den originale artikkelen er ukjent (den ligger fortsatt ute), men en Microsoft-talsmann avkrefter at selskapet har planer om et engangs DVD-produkt ovenfor MS-blogger Paul Thurott, og legger til følgende:

– Det later til å være betydelig forvirring rundt artikkelen i The Business om egenskaper ved Windows Media DRM som muliggjør engangs-avspilling av digitalt promo-materiale. Dette har vært en opsjon for innholdsleverandører som bruker Windows Media-formatet, men IKKE for MPEG2-formatet som finnes på DVDer.

Kilder:
Paul Thurrott’s Blog
Ed Bott´s Windows Expertise
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse