Nokia N90

Annonse


Mobilen skal bli umulig å hacke

Nokia N90Trusted Computing Group (TCG) har lansert en plan for å gjøre mobilen langt sikrere. TCG støttes av store selskaper som Nokia, Motorola, Samsung, Intel, VeriSign og Vodafone, og har tidligere arbeidet med lignende planer for PC-er og servere.

Sikkerhet i maskinvaren

Gruppen har foreslått nye sikkerhetsstandarder for mobiltelefoner, som baseres på maskinvarebaserte løsninger. Men disse løsningene skal ikke bare beskytte brukerdata. TCG ser også for seg en type kopibeskyttelse som skal tilfredsstille underholdningsindustrien.

– Uten skikkelig sikkerhet, kan mobiltelefoner fort bli angrepet av hackere og ondsinnet programvare. Fordelen med maskinvarebasert sikkerhet er at brukerne kan stole på mobilen sin og være sikre på at private data beskyttes, sier Janne Uusilehto, som er formann for TCGs Mobile Phone Working Group.

Gir operatørene kontroll

I tillegg er det meningen at mobiloperatørene skal kunne få mer kontroll over de mobiltelefonene de selger. De skal kunne sikre at mobilene ikke fungerer på andre nettverk og også hvilke programmer som fungerer.

Annonse


De nye planene viser at mobiltelefoner vil få en rekke funksjoner som minner om de som finnes i Trusted Platform Module. Dette er en sikkerhetsbrikke designet for PC-er og servere, som skal gi disse bedre sikkerhet.

Kilde:
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse