Yahoo ny søk

Annonse


Full krig mellom søkegiganter

Yahoo ny søkSøketjenesten Google feiret i går at det er syv år siden den ble startet av to amerikanske studenter. Men alt er ikke bare fryd og gammen. Konkurrenten Yahoo liker dårlig at Google skryter på seg å være størst på søk.

Hvem søker best?

Stridens eple er tall, og hvordan man tolker dem. Google har lenge annonsert på sin hjemmeside hvor mange sider som er søkbare i deres tjeneste. Da praksisen startet i 2000, var tallet én milliard sider. Mandag ettermiddag var tallet 8,17 milliarder sider.

Forrige måned annonserte Yahoo at deres søketjeneste har 20,8 milliarder søkbare bilder og dokumenter. Dette tallet ble umiddelbart angrepet av Google, som konkluderte med at man hadde forskjellige måter å telle på.

Google: – Vi er størst!

Google hevder fortsatt å være størst på søk, og sier at de er tre ganger større enn nærmeste konkurrent. Man har likevel sluttet å offentliggjøre indeks-tall på forsiden, siden konkurrentene bruker andre parametere i tellingen.

Annonse


Yahoo lanserer nå sitt desktop-søk i et forsøk på å ta opp konkurransen med Google. Desktop-søket finner og markerer treff i dokumenter, e-poster, messenger-arkiver, bilder, video etc. Google og MSN har allerede lansert lignende tjenester.

Kilder:
Yahoo
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse