pirat mp3 cd napster kopi

Annonse


Norge verst på piratkopiering

pirat mp3 cd napster kopiPiratjegerne i Business Software Alliance har kommet med sin årlige rapport om piratkopiering av programvare og det ser ikke bra ut for Norge. For blant de nordiske landene er Norge verst, selv om utviklingen går riktig vei.

For andelen piratkopiert programvare har sunket fra 35 prosent i år 2000 til 31 prosent nå i år. Når det gjelder Sverige, Danmark og Finland er tallene henholdsvis 26 prosent, 27 prosent og 29 prosent.

– Det er positivt at det langsiktige arbeidet med å begrense piratkopiering vinner frem. Kunnskap og forståelse om at ingen er tjent med å bruke piratkopiert programvare står helt sentralt i vårt arbeid. Men til tross for den positive utviklingen, ser vi dessverre at det fortsatt er mange som bryter loven på dette området, sier Eilert Hanoa, formann i BSA Norge.

Mange verre

Rapporten er utarbeidet av IDC på oppdrag fra BSA og den dekker 87 land over hele verden. Ser man på det totale bildet er Norge langt fra verst, for i over halvparten av landene var det over 60 prosent piratkopiert programvare, mens tallet var over 75 prosent i hele 24 land.

Kilder:
Business Software Alliance
digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse