Burnout: Legends toppsakbilde

Annonse


TEST: Burnout Legends

Vi har veldig sansen for Burnout-spillene, som nok er blant våre definitive racingfavoritter. Det er tross alt ikke bare den solide kjørefølelsen og den ekstreme farten som tiltaler oss, men også muligheten til fullstendig uforsiktig kjøring, der du ikke bare kan, men faktisk må krasje med andre og dytte dem ut av veien. Jo mer spektakulært du gjør det desto bedre resultat. Arkade bilspill blir ikke bedre enn dette.

Burnout Revenge, det fjerde spillet i serien, er straks klar for Xbox og PlayStation 2. Vi har spilt det en rekke ganger, og vet at det er helt fantastisk. Men i mellomtiden får vi kose oss med en miniversjon av Burnout, utviklet spesielt for PSP, og vi er overrasket over hvor bra dette er.

Ikke så mye nytt?

Burnout Legends er en slags greatest hits-samling, med de beste banene fra de tre tidligere spillene. Det hele er plassert i Burnout 3-ramme, med oppdatert grafikk og progresjon kjent fra fjorårets spill. Faktisk har Legends nok aller mest felles med Burnout 3, selv om det altså inneholder flere baner fra de eldre spillene.

På begynnelsen velger du hvilken bilklasse du vil kjøre med, naturligvis er bare én av klassene ulåst i utgangspunktet, mens de råere bilene får du tilgang til etter hvert.

Annonse


Akkurat som i Burnout 3 velger du løpene på et verdenskart, der de tilgjengelige byene er merket med røde prikker. I de aller fleste av byene finner du diverse løpsvarianter, blant annet vanlig kappkjøring, der det gjelder å komme først i mål (men du må gjerne knuse motstandernes biler underveis), road rage, der du må ødelegge et visst antall biler, face off, der du kjører mot én motstander, samt pursuit (kjent fra Burnout 2), der målet er å følge etter én bil og ødelegge ham.

Ustoppelig

Fellestrekket er naturligvis ekstrem fart, som du kan øke ytterligere ved å bruke boost-knappen, hendig plassert på PSPens høyre skulderknapp. For å lade opp turboen må du ta ut motstandere, eventuelt prestere imponerende og risikofylt kjøring. De mest stilfulle eliminasjonene av motstandere gir deg også godt med poeng, som igjen fører deg nærmere enda fetere doninger.

Pursuit-modusen er kanskje den minst imponerende, og vi kan egentlig skjønne at den ble droppet fra Burnout 3. Adrenalinnivået er ikke fullt så høyt der.

Og sist, men ikke minst: Den herlige Crash-modusen, der poenget er kun å sette opp spektakulære krasj, og som krever mer strategisk tenkning og presisjon enn rå fart. Crash-varianten foregår ved siden av spillets hovedmodus, og du kan gå inn på Crash-brettene ved å trykke på firkant når du befinner deg på verdenskartet.

Burnout Legends

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Det er 100 Crash-brett tilgjengelige, og her er det også blitt gjort en del justeringer. Det kanskje mest merkbare er at ”multipliers” er tatt bort, som betyr at det ikke lenger er mulig å få dobbelt eller firedobbelt opp med poeng. I våre øyne er det savn, men vi vet at mange andre Burnout-elskere mislikte ”multipliers”, så det får være slik. Brettene er likevel fremdeles fantastisk underholdende, og muligheten for å sprenge bilen din etter å ha ødelagt nok, for så å kunne forårsake enda mer skade, er like kult som alltid.

PSPens kraft

Som sagt – spillet føles og ser ut som Burnout 3, bare at en del av innholdet er hentet fra de tidligere spillene. Men andre ord vet du hva du får hvis du har spilt del tre i serien, men det blir likevel utrolig imponerende å se et så detaljrikt spill presset inn på den relativt lille PSP-skjermen. Grafikken er nesten upåklagelig, og det er definitivt et av de peneste spillene til PSP akkurat nå.

Det eneste tekniske minuset vi må nevne er de noe lange lastetidene, som kan være spesielt plagsomme i Crash-modusen.

Også lydsiden imponerer, da spillet faktisk inkluderer det samme soundtracket som blir å finne på den kommende Burnout Revenge. Det betyr mye alternativ rock og punk, og mange av sporene er forbløffende bra. Våre venner i Animal Alpha er for øvrig også å finne på spillets lydspor med “Bundy”.

Burnout Legends er definitivt vår nye yndlingsbilspill på PSP fra nå av. Det er mer underholdende enn både Wipeout Pure, Ridge Racer og Need for Speed Underground: Rivals, selv om mangelen på nye baner hindrer det fra å få full pott. Men en sterk femmer anser vi likevel for å være en varm anbefaling!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse