Martins øye

Annonse


Mobilspionasje på tenåringer

Martins øyeHvordan ville du likt det hvis mora di visste hvor du befant deg til enhver tid, hva du spiste til lunsj, om du kom for sent på skolen og om du hadde holdt fartsgrensa på vei hjem?

Overvåking av tenåringer er i ferd med å bli big business i USA, og stadig flere selskaper kaster seg på bølgen. Et av disse er Teen Arrive Alive, som lar foreldre overvåke tenåringer ved hjelp av en mobiltjeneste som ligner på NetComs Buddy.

Overvåker biler og spisevaner

Andre overvåkingsmetoder er mobiltelefoner med GPS-lokasjonsangivelse, betalingsløsninger der foreldrene kan skaffe seg oversikt over alt tenåringene kjøper, og elektronisk rapportering mellom hjem og skole. Det finnes også kort som kan fortelle foreldrene om poden spiste salat eller potetgull til lunsj, og sendere som overvåker bilens posisjon og kjøremønster.

Skeptiske pedagoger

Kate Kelly, som har skrevet bøker om å oppdra tenåringer, har følgende å si om oppdragelsesmetoden:
– Normale ektefeller leier ikke privatdetektiver for å overvåke hverandre. Foreldre som har gjort en god jobb med å oppdra tenåringene sine, skal heller ikke behøve å drive høyteknologisk overvåking av dem. Man må skape et forhold som er bygd på tillit, ikke frykt.

Annonse


Begeistrede foreldre

Mens pedagogene strides om nyttigheten av denne måten å oppdra barn på, vil entusiastiske foreldre ikke ha noe av skepsisen.

Ted Schmidt fra Burr Ridge i USA overvåker sine fire barn ved hjelp av mobiltelefoner. Han er overbevist om at det er til deres eget beste, spesielt fordi de oppfører seg penere når de vet de blir overvåket. 15-åringen Noah er lite begeistret for konseptet, mens 18-årige Ciarra som studerer i New York syns det er trygt å vite at foreldrene kan spore henne opp i et nødstilfelle.

Kilde:
Yahoo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse