Intel mini-PC

Annonse


Første VIIV-PC vist fram

Intel mini-PCBERLIN (ITavisen): Fra den lille California-leverandøren Golden Gate kommer det som trolig er verdens minste stasjonære PC. Betydelig mindre og lettere enn Apples Mac mini. Og med en fullblods Intel VIIV-PC som innmat.

Mer enn Windows

Det er sjenerøst med ut- og innganger både til vanlig PC-bruk og hjemmekino. Og støyen er senket til et minimum. Det blir fint å være kombinert PC-bruker og lyd/bilde-fantast framover.

VIIV-plattformen (bokstavene betyr faktisk ingenting, de skal bare minne om «vital» og «life»). De er rett og slett er mye mer enn en prosessor og et hovedkort. Sjefen for Intels Digital Home-avdeling Don McDonald kan fortelle at Intel skriver mesteparten av koden til multimediaplattformen. «Skallet» er Windows XP Media Center, men VIIV gir enda flere muligheter og større fleksibilitet.

Lettest å kjøpe

McDonald tenker seg et vell av tjenester i skjæringspunktet mellom VIIV og media Center.

Annonse


– Først og fremst må det bli lettere å kjøpe enn å laste ned ulovlig. Vi snakker derfor med mange innholdsleverandører om formater og grensesnitt. Et eksempel er den japanske nettspillgiganten Shanda, somk allerede i dag har mulighet til å takle 2,7 millioner spillere samtidig over sitt Intel-baserte nettverk.

Bor hjemme hos folk

Intel snakker ikke overraskende også med hardware-bransjen. Men ikke lenger bare med PC-leverandører. Philips er ett av de tradisjonelle forbrukerelektronikkselskapene kommer med VIIV-teknologi i sine mediesenterprodukter. Prisen starter på 6000 kroner – ikke stort mer enn en standard PC.

– Et selskap som Philips har en ting eller to å lære oss om å tilfredsstille forbrukernes behov. I tillegg til å snakke med dem har vi også folk som bor hjemme hos asiatiske og europeiske familier. Slik lærer vi å tjene folket, sier McDonald.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse