Annonse


Kan man stole på IBM?

IBM offentligjorde nylig en undersøkelse utført av Robert Frances Group som viste at det var billigere å bruke Linux enn Windows. Undersøkelsen hevdet at det var 40 prosent billigere å kjøpe, implementere og kjøre Linux enn Windows på sammenlignbare x86-systemer.

Men det at Linux-forkjemperen IBM står bak rapporten er ikke det eneste tvilsomme med denne rapporten. Det viser seg nemlig at kun 20 bedrifter har deltatt i undersøkelsen, noe som kan gi et feilaktig datagrunnlag.

Total Linux-seier

Men det er mer grums i denne rapporten. For godt gjemt i bunnen av IBMs egen rapport viser det seg at i løpet av en tre-års periode vil det være rimeligere å bruke og administrere Windows enn Linux på sammenlignbare x86-systemer.

Nå skal det sies at dette bare er et av tre kostnadsområder som Robert Frances Group har fokusert på og det viser seg jo ifølge denne rapporten at den totale kostnaden for Linux-systemer er billigst. Mye på grunn av at lisens-, vedlikehold- og maskinvarekostnadene ved Windows var langt høyere.

Annonse


Les selv

Er du interessert i å gå gjennom undersøkelsen i detalj kan den lastes ned fra nettsidene til IBM. Da kan du i hvert fall gjøre deg opp din egen mening.

For det er sjelden noen god idé tro blindt på det som kommer fra rapporter som er sponset av en leverandør. Den samme tommelfingerregelen gjelder selvsagt også Microsofts Get The Facts-kampanje, som har vist at Linux er den verste.

Kilde:
InfoWorld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse