Google Talk

Annonse


Norsk selskap bak Google Talk

Google TalkGoogle har allerede lansert betautgaven av tjenesten Google Talk, men den offisielle utgivelsen har ikke kommet ennå.

Skype-rival

Google vil ta opp kampen med chatte- og taletjenester fra AOL, Microsoft, Yahoo og Apple, samt den plattformuavhengige Skype. Programmet Google Talk vil gjøre det mulig å snakke med hverandre via både tekst og tale, og vil dessuten være kompatibelt med andre tjenester fra konkurrerende selskaper.

Det lille norske teknologiselskapet Global IP Sounds (GIPS) står bak taleteknologien, skriver Dagens Næringsliv.

Akjsene steg

Global IP Sound har Christen Sveaas på eiersiden, og den unoterte aksjen steg med 2,8 prosent da nyheten om Google-avtalen ble kjent onsdag.

– Lydkvaliteten er eksepsjonell. Google har lisens på den samme teknologien for samtaler som Skype. Google har lisens på taleteknologien fra Global IP Sound, sier Georges Harik, leder for produktutvikling i Google, til det Dow Jones-eide nettstedet Market Watch.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse