Sony Blu-ray

Annonse


Klart for ny formatkrig

Sony Blu-rayAlt ligger imidlertid nå til rette for en god, gammeldags formatkrig. Vi nevner i fleng Beta/Video 2000/VHS, Real/Windows Media/QuickTime, DVD-R/DVD+R/DVD-RAM, CD/SACD/DVD-Audio/DualDisc, MP3/AAC/OGG/ATRAC/WMA…og mange, mange flere opp gjennom både den analoge og digitale lyd- og bildehistorien.

Kineserne kommer

Toshiba (HD-DVD) og Sony (Blu-ray) har lenge forhandlet (les: kranglet) om et mulig felles format. Men forhandlingene har brutt sammen flere ganger, og ingen av dem synes nå å ha noe særlig håp om å komme fram til noen løsning.

I mens setter kinesisk industri inn turbo-giret for å produsere universalspillere som både takler Blu-ray og HD-DVD, får vi tro. Uten å kikke så nøye på lisensene fra Sony og Toshiba.

Altmulig-spillere

I dag takler de fleste DVD-brennere og -spillere både «pluss» og «minus»-plater. mens det finnes en rekke rimelige DVD-spillere som foruten vanlig DVD og CD også spiller både SACD og DVD-Audio og stort sett alt annet plate/filmbransjen måtte finne på å gi ut. Samt «piratformatet» DivX…

Annonse


Les også:

Wikipedia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse