Fildeling Direct Connect

Annonse


Rekord i fildeling

Fildeling Direct ConnectI følge selskapet BigChampagne, som er den offisielle statistikkleverandøren til platebransjen, var juli i år historiens mest aktive måned på fildelingsfronten.

Het sommersesong

hele 9,5 brukere ble registrert på verdensbasis – 6,9 millioner av dem i USA. Tallene samsvarer med bildet i fjor. Da var også juli en god måned. Trenden startet i mai og endte på et lavere nivå i september.

Dermed kan det se ut som om sommersesongen – på tross av ferie og fint vær i Europa og de fleste steder i USA – er den mest aktive tiden for fildelere.

Det høye tallet påvirker også den lovlige nedlastingen av musikk, skal vi tro BigChampagne. I følge undersøkelsen har amerikanerne snart betalt for 200 millioner musikkfiler fra nettet. Mens iTunes alene kan skilte med 600 millioner nedlastede låter på verdensbasis siden de startet opp.

Annonse


Store mørketall

Totaltallet fra BigChampagne høres unektelig svært lavt ut. Dette har trolig sammenheng med at en stor del av trafikenn på for eksempel BiTorrent ikke lar seg registrere med de metodene instituttet benytter.

Kilde:
digitalmusicnews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse