DVDR-Core

Annonse


Forsvarte P2P – fikk sparken

DVDR-CoreBritiske Alex Hanff ble mandag intervjuet av BBC-programmet Newsnight om den amerikanske høyesterettens Grokster-avgjørelse. Dette skulle han ikke ha gjort. Dagen etter fikk han nemlig sparken for å uttalt seg positivt om fildeling.

Hanff hadde kun jobbet som IT-konsulent for Aldcliffe Computer Systems i en uke, men planlegger nå å ta selskapet for retten på grunn av oppsigelsen. Sjefene i selskapet skal ha fortalt at han ble sparket fordi uttalelsene hans var «upassende».

Fem minutter på Google

Newsnight ville intervjue Hanff fordi den amerikanske filmorganisasjonen MPAA saksøkte ham i mars for å ha drevet en webside som linket til Torrent-filer. Hanff stengte denne siden på eget initiativ i desember i fjor.

Arbeidsgiveren skal ha klagd på at de ikke fikk denne informasjonen i intervjuprosessen. Hanff på sin side mener at dette var en sak selskapet burde visst om.

Annonse


– Da jeg fikk sparken sa de at jeg burde ha fortalt dem dette. Et sivilt søksmål som ennå ikke har startet har de ingenting med, sa Hanff.

– Jeg gikk ut fra at de visste det. Det er snakk om et IT-selskap med profesjonelle IT-folk, det ville tatt fem minutter med Google for å finne ut dette, fortsatte Hanff, som også diskuterte saken med flere kolleger i den uken han arbeidet der.

Går til sak

Sjefene hans skal også ha visst om intervjuet og lot han dra tidlig fra jobben for å rekke intervjuet. Men på tirsdag endret holdningen seg på arbeidsplassen.

– Da jeg kom på jobben på tirsdag var alt bra. Hele kontoret var veldig støttende. Men ved lunsjtider fikk jeg sparken av den tekniske sjefen. Han sa han hadde blitt fortalt at jeg kunne ødelegge for selskapet i budrunder for store offentlige kontrakter, sa Hanff.

En sjef i morselskapet Tribal Group skal senere ha ringt opp Hanff for å øke ”fallskjermen” fra en ukes lønn til tre måneders lønn. Hanff nektet imidlertid og planlegger å prøve saken i retten.

Kilde: The Guardian

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse