Annonse


TEST: Samsung E720

Samsung imponerer stort på designfronten. Flotte linjer, kule farger og spreke detaljer er nøkkelord fra den kanten. E720 er ikke noe unntak i den sammenheng – en musikkmobil som er blant de stiligste vi har sett.

Det kan også virke som om Samsung har et enormt dametekke. Dama mi er bortimot ekstatisk hver gang jeg har en Samsung telefon med hjem for testing. Skal man legge vekt på det hun sier er E720 også den stiligste mobilen hun har sett.

Kjedelige, men gode taster

Men selv om Samsung har et spenstig utseende både på utsiden av telefonen og på menysystemet, som er utrolig stilig, kan de godt prøve å gjøre noe med utseendet på innsiden av flippmobilene sine. De er bortimot identiske alle sammen, og om vi må si det, en anelse kjedelige.

Mye av grunnen til at Samsung ikke har valgt å gjøre noe med dette har nok mye å gjøre med at tastene er eksepsjonelt gode. De fleste mobilprodusenter har etter hvert klart å lage gode taster, men Samsung ligger fortsatt et hode foran.

Annonse


Hvor er minnekortet?

Samsung E720 er en såkalt musikkmobil, noe man ser på knappene på fronten av telefonen som gir enkel tilgang til å spille musikk. De fleste har nok også fått med seg alle TV-reklamene for mobilen som fokuserer på musikkmulighetene.

Lyden i mobilen er da også meget god, noe av det beste vi har hørt i en mobil i dag. Men kjære Samsung, hvor har dere gjort av minnekortet. Det virker som om Samsung ikke vil levere sine mobiltelefoner med dette, og når man skal kjøpe en musikkmobil er det essensielt med en del minne, eller minnekort.

Da E720 bare er utstyrt med i overkant av 80 megabyte minne sier det seg selv at dette blir alt for snaut til å bruke den som en fullverdig musikkmobil. Skjerpings Samsung.

Når den heller ikke er utstyrt med FM-radio som de fleste av konkurrentene er virker det som et litt halvferdig produkt som Samsung har sendt ut.

Samsung E720

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Prisen må ned

Prisen på Samsung E720 ligger på omtrent 3 300 kroner uten abonnement, noe som også blir for mye når man sammenligner med konkurrentene. For nesten samme pris kan du nemlig få kjøpt Sony Ericsson K750i, en telefon som er overlegen på nesten alle områder.

Her får man nemlig minnekort og et to megapikselkamera. Sistnevnte er milevis foran kameraet på Samsung E720, som har en oppløsning på 1,0 megapiksler. Kameraet virker også på langt nær så godt som kameramobiler med samme oppløsning.

Riktignok er det en av de mest avansert mobilene til Samsung, med blant annet to flotte skjermer, men hvor er for eksempel EDGE-støtten, som vi maser om på de fleste halvdyre mobiltelefonene.

Samsung E720 er som sagt en råsprek mobil, med gode muligheter, men den passer nok først og fremst for de som ikke bryr seg om noe særlig mer enn utseendet. Bryr man seg om innmaten finnes det flere alternativer som er bedre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse