Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett-krasj i Pakistan

Pakistan har siden mandag vært uten Internett-forbindelse. Forbindelsen vil tidligst være opp igjen til helga.

Teknisk feil
Årsaken til krasjet er et brudd på en gigantisk kabel som forbinder landet med resten av verden. Denne kabelen er svært krevende å reparere, og et team med eksperter fra hele verden har nå landet i Pakistans største by Karachi for å sette i gang med arbeidet.

Tilbake til start

Pakistans teledirektør Mashkoor Hussain sier til nyhetsbyrået Reuters at de innledende reparasjonsarbeidene som tok til i går feilet, og at man dermed i praksis er tilbake til start igjen.

Kabelen er Pakistans eneste forbindelseslinje til Internett. Telefonforbindelsen er imidlertid ikke berørt, så man kan fortsatt nå Internett via analogt modem.

Næringslivet lammet

Bruddet har de siste dagene lammet hele Pakistans næringsliv og offentlige virksomhet. I bankene foregår de fleste transaksjonene nå på gamlemåten, med flytting av papir.

Pakistans børs er imidlertid ikke berørt. De har et eget kommunikasjonssystem. Og enkelte bedrifter og privatpersoner som har tilgang til satellitt kan fortsatt kommunisere.

I orden til helga?

Hussain regner med at kabelen vil være i orden igjen i løpet av helga, men det er svært usikkert.

Pakistan har mange ganger tidligere hatt tekniske problemer med Internett, men det er første gangen hele landet er uten forbindelse i så lang tid.

Kilde:
Reuters

Stikkord: internett