Annonse


Gjør mobil billig i utlandet

Vyke er en ny tjeneste fra det norske selskapet Maskina. Tjenesten skal kutte taksten på å ringe til utlandet helt ned til en tiendedel av dagens priser, mens SMS innenlands kun skal koste 20 øre.

Langt billigere

Ved å laste ned et lite Java-program på mobilen kan man ringe hjem for en slikk og ingenting. Vi sjekket prisene til Vyke og blant annet telefonsamtaler hjem fra Italia var Vyke hele 50 prosent billigere enn via Telenors vanlige abonnement.

Tjenesten fungerer slik at man taster inn telefonnummeret man vil ringe via det lille Java-programmet og sender dette via GPRS til Vyke-serveren. Deretter blir man ringt opp fra Vyke, som setter opp samtalen for deg.

Bra kvalitet

Vyke skal benytte det samme nettet som dagens mobilleverandør og har ifølge en test i digi.no meget bra kvalitet. Det eneste som i praksis skal være annerledes er at prisen man betaler er langt lavere.

Annonse


Tjenesten fungerer imidlertid ikke bare på mobil, siden Vyke også har en versjon for samtaler via PC, på samme måte som blant annet Skype og Phonzo. Du kan laste ned klienter fra nettsidene til Vyke.

Kilde: digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse