Peer Impact

Annonse


Kjøp musikk via P2P

Peer ImpactPeer Impact er en P2P-tjeneste der alle filene som deles er lisensierte og betalt for.

Selskapet bak tjenesten, Wurld Media, mener de har skapet en fleksibel ny salgskanal der både store og små aktører kan få publisert og solgt musikken sin til et aktivt P2P-publikum.

I sin nåværende betaversjon tilbyr Peer Impact musikk til samme pris som på Apples populære iTunes Music Store – altså 99 cent per låt (8 kroner i Norge).

Full støtte fra bransjen

Alle de « store» plateselskapene er med; Sony BMG, Universal, Warner og EMI. Wurld Media sier de også planlegger å inkludere film- og bokbransjen, og gjøre det mulig å la prisen for nedlastingene variere med innholdet.

Annonse


En av de største forskjellene på dette og et mer tradisjonelt fildelingsnettverk er at brukerne selv ikke har mulighet til å velge hvilke filer de vil gjøre tilgjengelig.

I stedet får man «bonuspoeng» , som kan brukes til å betale for fremtidige nedlastinger, ved å aktivt dele ut materiale man har lastet ned fra tjenesten.

På denne måten drar Peer Impact dra nytte av den tekniske fordelen fildeling gir for brukerne, uten å måtte være bekymret for piratkopiering.

Det store spørsmålet er naturligvis hvorvidt brukerne vil godta mangelen på opp- og nedlastingsfrihet i et slikt lisensiert P2P-nettverk.

Kilde:
Tom´s Hardware
Peer Impact

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse