NetCom GSM tilb.

Annonse


NetCom nede igjen

NetCom GSM tilb.Det var særlig kunder i Midt- og Nord-Norge som ble rammet av feilen, som så ut til å være fikset ved 14-tida onsdag. Verken Åndalsnes, Kristiansund, Molde, Ålesund, Trondheim, Steinkjer, Bodø, Tromsø eller Namsos hadde dekning.

Også i Oslo

Tidligere på dagen hadde kunder i Oslo og Nittedal trøbbel, men det er uklart om denne feilen har sammenheng med den siste og mer omfattende feilen lenger nord i landet.

Blant bedriftene som ble rammet, var Aftenpostens kontorer i Postgirobygget. Aftenposten har «trådløs bedrift»-abonnement hos NetCom.

I Nittedal har enkelte kunder vært uten forbindelse i ett døgn nå.

Annonse


– Helt normalt

– Det er normalt med slike «driftsutfordringer». Slike små feil inntreffer konstant, og det er noe alle mobiloperatører opplever, sa kommunikasjonssjef Guri Wormdahl I NetCom til VG Nett da hun ble konfrontert med de uheldige kundene i Nittedal og deler av Oslo tidligere i dag.

I en pressemdling som NetCom sendte ut kl. 15 onsdag står det:
Deler av NetComs mobilnett var i ettermiddag nede på grunn av strømutfall. Berørte områder var Nordvestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Menneskelig svikt i forbindelse med arbeid på sentralen førte til at Nordvestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge opplevde problemer. Feilen er utbedret.

Likevel tar det noe tid før trafikken går som normalt, fordi mange kunder igjen skal oppdateres i mobilnettet.

Store deler av trafikken gikk som vanlig etter kort tid. Rundt 200 000 av kundene var i større eller mindre grad berørt av dekningsutfallet.

Og en halvtime senere sendte NetCom ut denne korte meldingen:
Alle kunder som ble berørt av NetComs dekningsutfall i ettermiddag, kan nå ringe og sende SMS som normalt.
Deler av NetComs mobilnett var i ettermiddag nede på grunn av strømutfall. Berørte områder var Nordvestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.
Feilen skyldtes menneskelig svikt i forbindelse med arbeid på sentralen.

Plaget av uhell

Det er ikke første gangen NetCom har teknisk krøll. Sist skjedde det søndag 12, juni, da store deler av kundemassen over hele landet var uten forbindelse i ett døgn.

Nesten nøyaktig ett år tidligere opplevde kunder i de vestlige og sentrale delene av Oslo og i Bærum at nettet gikk ned på grunn av en vannskade i hovedsentralen på Økern i Oslo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse