Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skjulte bilder på brikker

Silisiumbrikker er mer enn bare ledere. Skjult i materialet ligger alt fra Playboy-kaniner til smurfer og dinosaurer.

Silicon Zoo
Langt inne i programmer fra Microsoft, Adobe og Apple ligger det ofte skjulte meldinger, bedriftsinterne vitser og til og med politiske budskap. Alt ammen lagt inn av programmererne på en dag de kjedet seg.

Sjekk i mikroskopet

Så også med silisiumbrikkene som styrer PC-ens indre liv. Nettstedet micrososcope.fsu.edu kan vise en lang rekke av disse motivene, som bare kommer fram om man bruker et kraftig mikroskop.

Blant motivene de har funnet er hunder på Mars, presidentflyet Air Force One, Playboy-kaninen, diverse bilnummerskilt, smurf, Godzilla, Groucho Marx, gitarspillende Tyrannosaurus Rex, Lassie, månelandingskapsel, Mikke Mus, Pac-Man, Pepsi, Rolex klokke, Saab 900 Turbo 16 Cabriolet, Snoopy og Star Trek-skipet USS Enterprise.

Stikkord: Maskinvare