Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ingen vil selge XP N

Store produsenter som Dell, HP og Fujitsu Siemens vil ikke selge Windows-PCer uten Microsofts Media Player.

Windows XP
Microsoft har blitt beordret av EU-kommisjonen å tilby en versjon av Windows XP som ikke inneholder Windows Media Player, for å åpne opp for konkurranse innen avspillingsapplikasjoner.

Men interessen for Windows XP N, som den nedstrippete versjonen av operativsystemet vil hete, ser – ikke overraskende – ut til å være lav.

– Kundene vil ha mediaspiller

Verken Dell, Hewlett-Packard, Lenovo (som har kjøpt IBMs PC-avdeling) eller Fujitsu Siemens har foreløpig planer om å utstyre nye PCer med Windows XP N verken i nye stasjonære PCer eller på bærbare.

Alle de fire PC-produsentene sier etterspørselen hos kundene rett og slett ikke er tilstede. Dell sier at folk forventer å ha en muligheten til å spille av digitale mediefiler tilstede når de kjøper ny PC.

– Ikke vårt ansvar

Microsoft uttaler at de ikke føler seg forpliktet til å presse PC-produsenter til å selge Windows XP N. Selskapet har fått lov til å tilby Windows XP N til nøyaktig samme pris som vanlig Windows XP.

De store produsentenes avvisende holdning til Windows XP N gir naturligvis ytterligere grunn til å stille spørsmål ved effekten av EUs kontroversielle antitrust-dom.

EU-kommisjonen har foreløpig ikke kommentert saken.

Kilde:
Cnet News

Stikkord: programvare