Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PlayStation 3

Sci-fi grensesnitt i vente

Husker du Tom Cruises håndviftende OS i filmen «Minority Report»? Slikt blir mulig i Sonys kommende spill- og underholdningskonsoll.

PlayStation 3
Om ett år vil PlayStation 3 være på markedet, men allerede nå er det spennende nytt på gang, som Sci-fi-grensesnitt og Linux-muligheter.

Sony har hele tiden valgt å kalle PlayStation 3 en «superdatamaskin for underholdning», i stedet for bare en spillkonsoll. De siste nyhetene viser at PS3 faktisk vil kunne fungere som en mer eller mindre vanlig Linux-maskin.

Linux på harddisken

Sony sier de ikke vil utstyre PS3 med en HDD som standard, men flere uttalelser fra toppsjefen i Sony Computer Entertaianment, Ken Kutaragi, tyder på at man vil kunne kjøpe en ekstern harddisk til det vi fortsatt vil kalle spillkonsollen PlayStation 3.

– Vi har utstyrt PS3 med en 2,5 tommers HDD-port slik at brukerne kan utstyre den med harddisker, med for eksempel 80 GB og 120 GB kapasitet, selv om ikke engang dette er nok, forteller Kutaragi.

– Jeg tror vi kommer til å forhåndsinstallere Linux på PS3-harddiskene som en bonus for de som kjøper dem, fortsetter han.

Som i Sci-fi-filmer

Videre kan Kutaragi fortelle at Cell-prosessoren i den nye konsollen er bra nok til at man kan se for seg brukergrensesnitt som minner om det man så i Sci-fi-filmen Minority Report.

– Grensesnittet på PS3 vil utvikles utrolig raskt. For eksempel kan man se for seg at det blir som i Minoriy Report, ved at man kontrollerer programmer via EyeToy ved å bruke bevegelser og ord, sier Kutaragi.

Ler av Xbox

Sony har tydeligvis lite tro på at Microsofts Xbox 360 skal bli den store utfordreren resten av verden tror. Kutaragi har nemlig vært ute og slengt med leppa mot den amerikanske rivalen.

– Denne gangen har Microsoft sagt at de skal konkurrere med PlayStation. Men de prøver å ta PlayStation 2, ikke PlayStation 3. De så på toeren og det er grunnen til at Xbox 360 ble sånn som den ble, kommenterte Kutaragi nylig.

Stranglehold
Chow Yun-Fat i rollen som Inspector Tequila i Stranglehold

Spill på PS3

Imidlertid kan det være et slag mot Sony at det ser ut til at neste spill i Grand Theft Auto-serien ikke nødvendigvis blir en eksklusiv PlayStation-tittel. Sjefen i Take-Two Interactive sitter nemlig fremdeles på gjerdet for å se hva de vil gjøre i forhold til de nye konsollene.

Et spill som derimot kommer til PlayStation 3 (i tillegg til de andre neste generasjons spillkonsollene) er Stranglehold. Dette spillet har både den kjente filmregissøren John Woo og skuespilleren Chow Yun-Fat på rollelisten.

Du kan se video fra Strangleholdher.

Kilde: GameSpot
Kilde: Eurogamer
Kilde: ign.com
Kilde: PlayStation 3 Portal

Stikkord: playstation, spilltester, xbox