Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft dømt for patentbrudd

En brasiliansk programmerer får nå 57,5 millioner kroner av Microsoft fordi de brøt patentlovgivningen.

Office 2003
Brasilianske Carlos Armando Amado ser ut til å skutt gullfuglen. Han har blitt tilkjent 57,5 millioner kroner i erstatning etter at Microsoft benyttet et patent han leverte inn søknad på allerede i 1990.

Fikk avslag

Amado fant opp en måte å koble sammen Excel og Access mens han studerte ved Stanford University. Etter at han søkte om patent prøvde han å få Microsoft til å lisensiere programmet, men fikk avslag.

I søksmålet står det at Microsoft allikevel valgte å legge ved programmet i Access 95, 97, 2000 og 2002. Dette gjorde de uten tillatelse fra Amado, som fikk innvilget patentet i 1994.

Dommer David Carter kommer nå til å gå gjennom juryens avgjørelse for å finne ut om erstatningssummen som Amado tilkjent er tilfredsstillende.

– Ikke brudd

– Selv om dommen er skuffende er vi fornøyd med at juryen ikke ville innvilge de store erstatningssummene som Herr Amado krevde, uttalte en talsmann for Microsoft i etterkant.

– I tillegg vil vi fortsatt hevde at det ikke var noe som helst brudd på patentrettighetene, og at vår funksjon var utviklet av egne ingeniører basert på allerede eksisterende Microsoft-teknologi, sa talsmannen videre.

Kilde: BetaNews

Stikkord: programvare, windows