Office 2003

Annonse


Microsoft dømt for patentbrudd

Office 2003Brasilianske Carlos Armando Amado ser ut til å skutt gullfuglen. Han har blitt tilkjent 57,5 millioner kroner i erstatning etter at Microsoft benyttet et patent han leverte inn søknad på allerede i 1990.

Fikk avslag

Amado fant opp en måte å koble sammen Excel og Access mens han studerte ved Stanford University. Etter at han søkte om patent prøvde han å få Microsoft til å lisensiere programmet, men fikk avslag.

I søksmålet står det at Microsoft allikevel valgte å legge ved programmet i Access 95, 97, 2000 og 2002. Dette gjorde de uten tillatelse fra Amado, som fikk innvilget patentet i 1994.

Dommer David Carter kommer nå til å gå gjennom juryens avgjørelse for å finne ut om erstatningssummen som Amado tilkjent er tilfredsstillende.

Annonse


– Ikke brudd

– Selv om dommen er skuffende er vi fornøyd med at juryen ikke ville innvilge de store erstatningssummene som Herr Amado krevde, uttalte en talsmann for Microsoft i etterkant.

– I tillegg vil vi fortsatt hevde at det ikke var noe som helst brudd på patentrettighetene, og at vår funksjon var utviklet av egne ingeniører basert på allerede eksisterende Microsoft-teknologi, sa talsmannen videre.

Kilde: BetaNews

Annonse