Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iTunes mer pop enn fildeling

iTunes brukes nå mer enn fildelingsnettverk, viser en ny amerikansk undersøkelse.

iTunes Music Store
Ifølge en ny amerikansk undersøkelse lastet omtrent 1,7 millioner amerikanske husstander ned minst en sang fra iTunes Music Store i mars. Det samme antallet benyttet det nest mest populære P2P-verktøyet, LimeWire, til å laste ned musikk.

Bare det mest populære P2P-verktøyet i statene, WinMX, ble brukt av flere husstander (2,1 miilioner) til å laste ned musikk. Flere andre lovlige musikkbutikker, som Napster og Real, kom seg også inn på topp ti-listen over musikknedlasting.

Andre nedlastingsnettverk, som BitTorrent eller FTP, er ikke tatt med i undersøkelsen. Dette fører til at undersøkelsen er lite komplett i forhold til det totale nedlastningsmarkedet.

Lovende trend

Undersøkelsen tar heller ikke høyde for hvor mange sanger som blir lastet ned via de forskjellige verktøyene, noe som vel ville fått undersøkelsen til å se hakket mindre hyggelig ut for de lovlige tjenestene. Allikevel er det en lovende trend for platebransjen at såpass mange er interessert i å benytte lovlige tjenester.

Nyutdannede får i undersøkelsen skryt for å ha lagt fra seg nedlastingsvanene fra universitetet. De skal ha fått mindre tid og mer penger, noe som har ført til at flere benytter lovlige tjenester.

Kilde: DMN Newswire
Kilde: AfterDawn

Stikkord: fildeling, mp3