Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hackere selger PC-en din

Computer Associates advarer nå mot et gigantisk hackerangrep som kan føre til at tilgang til PC-en din selges for noen få øre.

Virus vignett
Tilgang til PC-en din kan nå selges på det svarte markedet for så lite som 30 øre. Dette er advarselen fra Computer Associates i forbindelse med at hackere skal ha kombinert tre farlige trojanske hester (Fantibag, Glieder og Mitglieder) i et gigantisk koordinert hackerangrep.

Sofistikert angrep

De tre trojanske hestene Glieder (åpner systemet for de to andre trojanerne), Fantibag (fjerner sikkerhet fra systemer og stopper kommunikasjon med Microsoft og antivirusselskaper) og Mitglieder (åpner en bakdør på PC-en) skal sammen kunne relativt enkelt kunne ta over en PC.

– Å koordinere Fantibag- og Glieders-trojanerne kan ha en potensielt ødeleggende effekt på PC-er. Dette viser hvordan slik ondsinnet programvare har blitt mer sofistikert og direkte linket til kriminell aktivitet, sier sikkerhetsstrategidirektør Simon Perry i CA.

Som alltid blir man bedt om å laste ned de siste sikkerhetsoppdatering i tillegg til å oppdatere antivirusprogramvare for å beskytte seg. I tillegg må man være forsiktig med å åpne mistenkelig e-post.

Kilde: The Register

Stikkord: virus