Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Er dette BitTorrent-avløseren?

Fildelingsteknologien BitTorrent er ikke populær i film- og musikkbransjen. Nå kommer det en ny teknologi som er mye vanskeligere å spore.

Rodi
Nettsteder som linker til BitTorrent-trackere har blitt hardt angrepet av film- og musikkbransjen i det siste (selv om The Pirate Bay ikke var nedlagt, slik vi trodde en drøy time i går kveld). Derfor jobbes det med også alternativer. Rodi er en ny P2P-klient som er mye vanskeligere å spore enn forløperen.

Skjuler IP-adresse

Den nye klienten skal være bygd på samme prinsipper i forhold til nettverksbruk som BitTorrent. Fordelen med denne teknologien er imidlertid at den tillater både søk på innhold og ikke minst skjuling av IP-adresser.

Ved å bruke såkalt «bouncing» kan IP-adressen skjules: Dersom A vil hente en fil fra B, får de C til å være med på fildelingen. B får C’s IP-adresse, i stedet for A’s adresse, slik at det er mye vanskeligere å finne ut hvem som laster ned hva fra hvem.

Man kan også skjule identiteten for andre som er med i den aktuelle transaksjonen. Rodi skal også kunne brukes bak brannmurer og LAN som benytter NAT (Network Address Translation).

Kilde: Rodi
Kilde: Slashdot

Stikkord: fildeling, internett