Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Lite nytt i Jobs-bok

Biografien som Steve Jobs prøvde å stoppe holder på ingen måte hva den lover. Det mener en britisk anmelder.

Moshe Brakha
I følge anmelderen Charles Arthur i The Register er iCon: Steve Jobs – The Greatest Second Act in The History of Business av Jeffrey S. Young og William L. Simon lite annet enn et oppkok av tidligere biografier og stoff man kan finne på Internett.

Arbeidsgiver fra Helvete

Steve Jobs reagerte så kraftig på boken (til og med før den ble utgitt) at han luket ut alle bøkene fra forlaget John Wiley fra Apple-butikkene, både på nett og gatenivå. Inklusive «Mac for Dummies»…

Kanskje har han god grunn til det. For i boka presenteres han som en slags arbeidsgiver fra Helvete. Blant annet skal han ha for vane å «nikse» medarbeidernes idéer, for så å entusiastisk presentere de samme idéene som sine egne neste dag.

Hjelpeløst skrevet

I følge anmeldelsen skal det imidlertid ikke ha lykkes forfatterne å komme noe nærmere innpå Jobs som privatperson. Han er kjent for å holde privatlivet hellig, og enhver venn som røper noe i så måte kan øyeblikkelig regne seg som eks-venn.

Anmelderen mener i tillegg at boka er hjelpeløst dårlig skrevet, med en mengde spørsmål som blir hengende i lufta og flust av språklige floskler som til alt overmål brukes feil.

Vi tipper Amazon mottar en del avbestillinger etter denne salven.

Stikkord: mac