Hopp til navigasjon Hopp til innhold
E3 Toppsakbilde

Rydd vei for nye spillmaskiner!

E305: Startskuddet for neste runde i konsollkrigen avfyres denne uken i Los Angeles på den årlige E3-messen. Nye maskiner er på vei fra alle hold!

Xbox 2 / 360 uoffisiellt
LOS ANGELES (ITavisen): ITavisen er på plass i Los Angeles, svært forventningsfulle i det Electronic Entertainment Expo 2005 (E305) braker løs.

Xbox 360 vs. PlayStation 3

Det får ikke hjelpe om det er aldri så spennende med spill som Age of Empires III og Burnout: Revenge; årets E3-messe handler i stor grad om hardware. Microsoft har allerede avduket sin heftige nye Xbox 360, mens vi alle er svært spente på å endelig få se hva det blir av Playstation 3. Sony har vært ekstremt flinke til å unngå lekkasjer og holde informasjon om sin nye spillkonsoll hemmelig, men vi regner med å ha detaljene klare etter pressekonferansen som avholdes mandag ettermiddag, amerikansk tid.

Nintendos revolusjon

Det blir dessuten spennende å se om Nintendo vil være med å slåss med Microsoft og Sony om oppmerksomheten på E305 ved å vise sin kommende neste-generasjons spillmaskin, som foreløpig går under kodenavnet Revolution. Det går også rykter om at Nintendo har en ny håndholdt spillkonsoll (ja, enda en!) på lur – som skal være arvtakeren til Game Boy Advance. Sikkert svar får vi først på tirsdag.

Uansett hva vi får se fra de japanske veteranene er det nok trygt å anta at også lommespilling vil bli viet en solid dose oppmerksomhet på E305. Nintendo DS og PlayStation Portable (som fortsatt ikke er lansert i Norge) er fremdeles høyaktuelle og ferske nok til å fange både pressens, bransjens og gamernes interesse. Og vanker det forresten en ny N-Gage fra Nokia?

E305 - Martin
ITavisens utsendte reporter Martin Sivertsen gleder seg åpenbart til dørene åpnes på onsdag, og 80 000 E3-deltakere slippes løs på 50 000 kvadratmeter messegulv. I mellomtiden vanker det store spillnyheter fra Microsoft, Sony og Nintendo, som avholder sine pressekonferanser på mandag og tirsdag.

E305 ligger an til å bli den heftigste spillmessen hittil, og vi ser frem til å servere rykende ferske nyheter, bilder, intervjuer og videoer fra messegulvet i uken som kommer. Og selv om det naturlig nok blir solid dekning av de nye konsollene, lover vi selvfølgelig å ikke overse spillnyhetene for dagens systemer. Det er jo tross alt PC, Xbox, PS2 og Gamecube vi fremdeles vil sitte og spille på de neste månedene.

Stikkord: spilltester