Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nikon Coolpix S1

TEST: Nikon Coolpix S1

Et kamera som dette har du aldri sett fra Nikon. Garantert. Her er Coolpix S1.

Dette må vi virkelig kalle en nyhet fra Nikon. De har kastet seg på designbølgen, og leverer sitt første virkelig lekre og slanke lommekamera. Apparatet kommer også i tre smakfulle fager; sølv, elfenbenshvitt og ibenholtsvart.

Kameraet er svært lett, og glir lett ned i enhver lomme. Det er også godt å holde, og man finner raskt ut av hvordan man best plasserer fingrene. Dette lover godt.

Topp brukeropplevelse

Kameraet er utstyrt med en stor 2,5 tommer LCD-skjerm. Vi synes den kunne hatt litt bedre oppløsning, men den fungerer likevel godt under de fleste lysforhold. Nikon har ikke fått plass til(eller prioritert!) en optisk søker på dette apparatet, så det får man klare seg uten.

Brukervennligheten er imidlertid helt på topp. Kameraet er en lek å sette seg inn i, og både menyer og knapper er en drøm å bruke. Nikon Coolpix S1 er også forholdsvis raskt og utløserforsinkelsen moderat.

Ansiktsgjenkjenning

Dette er et typisk sikt-og-skyt kamera, og er spesifisert deretter. Det finnes ikke mange manuelle muligheter, men til gjengjeld flere artige funksjoner som gjør det enkelt å ta kreative og morsomme bilder.

Blant annet kan kameraet gjenkjenne menneske-ansikter, og gir deg best mulig fokus når du skal ta portretter. En artig, smart og ikke minst velfungerende funksjon. Du har selvsagt også mulighet til å justere hvitbalanse og ISO. Kameraet har også flere predefinerte scenevalg.

Nikon Coolpix S1

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Egen optikk

Det er Nikon selv som står for optikken på dette 5,2 megapiksels kameraet. Det er en 3x optisk zoom som fysisk kun holder seg på innsiden av kamerakroppen. Optikken er ikke spesielt lyssterk, men gir likevel bra bildekvalitet. Det er lite støy eller feilbrytninger, men bildene har et noe soft preg. Fargemetningen og detaljgjengivelsen er god, men bildene får et snev av magenta-stikk.

Coolpix S1 er absolutt et friskt pust; en artig og lekker nykommer i Nikons kamerasortiment. Her får du høy brukervennlighet og flere artige funksjoner. Bildene blir også bra, til tross for enkelte lyter. Et morsomt kamera til en grei pris.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt