Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opplysningen mye billigere

En ny norsk tjeneste gjør nå nummeropplysningen over mobilen mye billigere enn det man betaler i dag.

Opplysningen 1881 Who-IS
Norske MobileCTI lanserte i går, mandag, mobiltjenesten Who-IS, som skal gi nummeropplysning både raskere, enklere og billigere enn før. Man skal kunne søke så mange ganger man vil for 10 kroner i måneden.

– Vi lagde dette etter at vi fant ut hvor lite praktisk det er å sende en SMS med den klassiske TLF-meldingen. I tillegg koster det jo altfor mye, sier daglig leder Inge André Sandvik i MobileCTI til ITavisen.no.

Last ned

Who-IS kan lastes ned ved å gå til nettsidene til selskapet eller ved å sende en tekstmelding med «who-is» til 1881. Selve applikasjonen må man laste ned via WAP og benytter teknologien Java (støttes av omtrent 2,5 millioner norske mobiler).

Applikasjonen slår opp i nummerdatabasen til Opplysningen 1881. Kanskje ikke så overraskende, med tanke på at Opplysningen 1881 er største enkeltaksjonær i MobileCTI.

Billigere enn før

Prisen for å benytte tjenesten ligger langt under det man kjenner fra tidligere lignende tjenester, som den klassiske TLF-meldingen. Fra en pris på omtrent fem kroner vil man nå kunne komme seg unna med langt mindre.

Man betaler en avgift på 10 kroner i måneden for uendelig mange søk, selv om man må betale kvartalsvis (30 kroner for tre måneder). Denne prisen betyr at det vil lønne seg hvis man søker etter nummer, navn eller adresse mer enn to ganger i måneden.

Er man keen på at det skal bli enda billigere kan man også få én gratis måned med bruk dersom man tipser en venn om tjenesten og denne tar i bruk Who-IS. Man har muligheten til å verve så mange man vil, slik at man ved å få 12 venner til å ta i bruk tjenesten vil kunne bruke den gratis i et helt år.

Koster med WAP

Nå skal det riktignok sies at det allikevel er andre kostnader forbundet med nummersøket, siden man henter informasjon via WAP. Allikevel har gutta bak MobileCTI regnet ut at dette ikke vil komme på mer enn et par øre per søk. Selv ved bruk i utlandet er det kun snakk om få øre for å søke etter nummer.

Man kan ringe direkte fra applikasjonen eller få opp kart som viser hvor den man søker etter bor. MobileCTI regner med å lansere flere tjenester i den samme applikasjonen etter hvert. Blant annet rundt posisjonering (hvor er nærmeste minibank) og søk på nummer i utlandet.

Opplysningn 1881 Who-IS

Mange muligheter

ITavisen.no har testet tjenesten og den virker meget godt. Nedlasting og bruk av Who-IS er meget enkelt og overraskende raskt. Fra vi hadde tastet inn ett nummer til vi mottok svaret fikk vi knapt nok blunket, selv om det må sies at vi allerede var koblet opp på WAP via 3G.

Ved mange resultater med samme navn kan man få vist frem opptil 50 stykk, med fullt navn, adresse og flere nummer, på en meget oversiktlig og fornuftig måte. Her burde man kanskje hatt muligheten til å sette maks søkeantall selv, eventuelt med muligheten til å søke videre.

Alt i alt virker dette som en meget bra tjeneste, selv om vi gjerne skulle sett at tjenesten var helt gratis. Men vi kunne også tenkt oss full sol og 25 grader hver dag også vi. Uansett ser vi i hvert fall ingen grunn til å benytte oss av de gamle tekstmeldingene lenger.