Hopp til navigasjon Hopp til innhold

von Tetzchners våte drøm

Opera-sjef Jon S. von Tetzchner har sagt han vil svømme over Atlanterhavet hvis v8.0 blir lastet ned én million ganger innen lørdag.

Foto: Opera Software
Den nye norske nettleseren Opera v.8 ble lansert tirsdag denne uken, og har fått en massiv mottakelse på nettet.

Operas servere knelte få timer etter lansering, og etter 48 timer hadde 600 000 skaffet seg en kopi av den nye nettlseren.

Dristige ord

Ifølge en svært så munter pressemelding fra Opera ble selskapets administrerende direktør Jon S. Von Tetzchner så begeistret over responsen at han ved et internmøte proklamerte sin intensjon om å svømme fra Norge til USA – med en liten innbakt kakao-pause hos sin mor som bor på Island – såfremt nedlastingstallet toppet 1 million innen lørdag morgen.

– Jeg er ikke sikker på om han egentlig er klar over hvor kaldt norskehavet er i april. På den annen siden, etter å ha sett Jon i sitt røde strandantrekk er jeg ikke sikker på om å svømme til USA er mer skremmende enn å utsette andre for dette synet, sier personaldirektør Anne Stavnes.

Hvorvidt von Tetchner vil tilbringe neste uke i Atlanter´n gjenstår å se. Operas spøkefulle PR-avdeling har lovet å publisere nye nedlastingstall mandag morgen.

Følg med på videre utviklinger i denne saken på www.opera.no/swim

Stikkord: internett, programvare