Hopp til navigasjon Hopp til innhold

I retten for Direct Connect-deling

En 36-åring fra Sandefjord står nå tiltalt for å ha spredt over 60 000 opphavsrettsbeskyttete filer over fildelingsnettverket Direct Connect.

Rettsak jus dommer
Etter å ha blitt pågrepet i kjølvannet av en razzia hos Netcom i fjor, står Sandefjordingen nå tiltalt i Oslo Tingrett for å ha brutt ånsverksloven ved å spre titalls tusen musikk- og filmfiler.

36-åringen risikerer tre års fengsel eller bøteleggelse, men erkjenner ingen straffeskyld.

-Her er det snakk om drift av et fildelingsnettverk, og jeg kjenner ikke til at en slik sak er fremmet tidligere. Spørsmålet er når man kan bli stilt til ansvar som medvirker ved å stille til rådighet et system for fildeling. Fildeling er ikke ulovlig i seg selv, sier forsvarsadvokat Dahl Svendsen til NTB.

Kan bli erstatningssak

Saken som nå er oppe er en ren straffesak. En eventuelle erstatningssak vurderes blant annet av den norske platebransjens frontfigur, Sæmund Fiskvik.

-Det er platebransjen og TONO som skal beskytte opphavsretten, som er berørt i denne saken. For min del kan jeg si at det er svært aktuelt å forfølge saken. Dette er en stor og omfattende sak med en mengde filer som har vært delt på, sier Fiskvik.

Rettsaken er satt opp til å gå over fem dager i Oslo Tingrett.

Kilde:
VG.no

Stikkord: fildeling