Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ulovlige rabatter hos Telenor

Post- og teletilsynet hevder Telenor gir ulovlige rabatter til sine kunder. Nå truer de selskapet med store dagsbøter.

Telenor grådig
Post- og teletilsynet har konstatert at Telenor driver med ulovlig rabattjuks i forbindelse med en verktøykasse de gir til sine selgere. Tilsynet truer nå Telenor med dagsbøter på 30 000 kroner dersom praksisen ikke endres radikalt de neste ukene.

Flere problemer

Telenor skal ha gitt sine selgere en verktøykasse som de kan plukke ut rabatter og tilbud til å friste potensielle kunder med. Problemet har vært at rabattene kun har vært rettet mot enkelte kundegrupper.

Noen selgere skal også ha gitt ut flere rabatter enn det de interne retningslinjene i Telenor sier. Selskapet skal også tape penger på rabattene, i tillegg til at de ikke har publisert innholdet i disse ”verktøykassene”

Endrer praksis

– Vi synes bransjen bør bli mer seriøs, og slik oppførsel fra Telenor bryter med ikke-diskrimineringskravet, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet til Aftenposten Forbruker.

Telenor er derimot ikke enige i konklusjonene i vedtaket fra Post- og teletilsynet, men de respekterer vedtaket.

– Nå skal vi redegjøre for vårt syn, så må det komme et endelig vedtak. Men vi skal ikke ha noen dagbøter vi. Hvis vedtaket er at vi må endre praksis så endrer vi praksis, sier Lessum.