106 000 leste aprilspøk

GTA Oslo logo

GTA Oslo logoI løpet av det døgnet saken lå ute var 106 537 lesere innom og kikket på den. Det er med god margin rekord for en enkeltsak i løpet av så kort tid (vi har naturligvis saker som oppnår mer over lang tid). Den forrige rekorden er en test av Mac mini, som scoret 60 000 i løpet av samme tidsrom.

Både dinside.no, TV2/Nettavisen og Gamer.no kjørte samme spøk. Og neida, ingen av oss ble lurt av de andre. Det var avtalt spill…

Her er saken slik den opprinnelig sto:

Annonse

Rockstar Games har avslørt at de jobber med et nytt spill i Grand Theft Auto-serien, denne gang med handling lagt til Oslo.

De ekstremt populære Grand Theft Auto-spillene har foreløpig vært lagt til fiktive versjoner av ekte byer. GTA: Vice City, for eksempel, var løst basert på 80-tallets Miami, mens byene i GTA: San Andreas var karikaturer av Los Angeles, San Fransisco og Las Vegas.

GTA: Oslo

Nå ønsker derimot Rockstar Games å legge kommende spill i serien direkte til ekte byer. Førstemann ute er utrolig nok Oslo.

GTA: Oslo har planlagt lanseringsdato høsten 2005 for Playstation 2.

Berlin, Rio de Janeiro og Moskva skal være aktuelle for neste spill, med planlagt lansering i 2006.

Polsk helt

Ifølge en pressemelding fra Rockstar skal vår kjære hovedstad være realistisk modellert og lett gjenkjennelig i GTA: Oslo, selv om det nok vil bli tatt enkelte kunstneriske friheter for å gjøre geografien mer spillvennlig.

Spillets hovedperson er denne gang en polsk maler som ved et uhell blir dratt inn i et kunstran (utvilsomt inspirert av det notoriske Munch-kuppet), og mer eller mindre ufrivillig blir en sentral figur i Oslos kriminelle gjengmiljø.

Landemerker som Plata (gjenopplivet som langer-sentrum for dramatikkens skyld), Aker Brygge, Bymarka og Oslo Plaza vil spille sentrale roller i handlingen.

Lokalkjendiser

Oppdragene skal blant annet omhandle episoder med Kjell Inge Røkkes luksusyacht, og det vil bli gjesteopptredener fra andre norske kjendiser som Ari Behn og pornostjernen Rocco.

Som i tidligere spill skal det også i GTA: Oslo være mulig å tjene penger ved å kjøre pirattaxi, kjøpe strippeklubber, men også ved å åpne kebab-sjappe.

Norske selskaper vil sponse

Ubekreftete rykter vil også ha det til at en rekke norske selskaper skal være i dialog med Rockstar om å få ha reklameskilt med i GTA-versjonen av Oslo.

Ellers er få detaljer foreløpig kunngjort. Ingen skjermbilder er tilgjengelig på nåværende tidspunkt, bare den offisielle GTA: Oslo-logoen.

Sannsynligvis vil mer informasjon om spillet bli offentliggjort på den årlige E3-messen som avholdes i mai.

Mer informasjon om GTA: Oslo HER

Annonse
Annonse