Sony PSP til salgs i Norge

Foto: Martin Sivertsen

Foto: Martin SivertsenPlayStation Portable har vært ute i Japan i flere måneder, og ble nettopp lansert på det amerikanske markedet. Men Europa-lanseringen av den håndholdte spillkonsollen er dessverre utsatt med flere måneder.

Selger japanske PSP

For ivrige fantaster er det likevel håp. Maskinene kan naturligvis bestilles over nettbutikker rett fra asia, men nå har også den norske nettbutikken Komplett.no begynt å selge direkteimporterte japanske modeller.

Maskinen leveres med japansk brukerveiledning, mens en engelskspråklig manual kan lastes ned fra nettet.

Annonse

– Dette er et tilbud for de som ikke orker å vente, sier Eilif Kiland i Komplett.no.

Ingen spill enda

Prisen for en pakke med bærevekse og minnekort fra Komplett.no er satt til 2.995,- kroner, noe høyere enn det man har hittil har regnet med at PSP vil koste når maskinen endelig lanseres offisielt her i landet.

Ironisk nok har Komplett enda ikke fått inn noen spill på lager. Disse er først ventet fra USA neste uke. Det følger heller ingen spill med når man kjøper konsollen.

– Regionsperre ikke problem

Det skal være regionssperrer i PSP, men dette gjelder først og fremst på UMD (Universal Media Disc)-filmer. Komplett forsikrer om at norske brukere som kjøper japanske maskiner ikke vil få noen kompabilitetsproblemer med spill og filmer i fremtiden.

– Soneforskjeller på film følger DVD-regionskodene. Men Japan er på region 2, det samme som Europa. Dermed burde PSPer fra oss være kompatibelt med det som kommer på det norske markedet etterhvert, både på spill eller film, sier Kiland til ITavisen.no.

Venter flere maskiner

I skrivende øyeblikk er det bare 16 PSPer igjen på lager hos Komplett. Flere japanske importmaskiner skal være på vei.

Annonse
Annonse