Kamera med 144 megapiksler

Kamerascanner fra BetterLight

Kamerascanner fra BetterLight

Væpnet med avansert storformatkamera, digitalscanner og laptop tjener New York-fotografen Tom Watson til livets opphold ved å produsere ultradetaljerte høyoppløseslige bilder.

144 megapiksel-kameraet bruker bakmontert USB scanningsutstyr fra BetterLight, og er koblet opp til en harddisk og laptop for fininstilling og bildebehandling på rappen. Watson selv kaller oppsettet «det mest farge-nøyaktige fotografiske systemet noensinne utviklet».

Annonse

Null farge-kompromiss

En av hovedårsakene til den eksepsjonelt høye oppløsningen er at scanneren gjør opptak av alle tre farger samtidig, der et vanlig digitalkamera tar opp 50 prosent grønne piksler, og 25 prosent hver av rødt og blått, for så og interpolere resultatet i programvaren.

Bildefilene ender opp på minst 140 megabyte hver.

Lang eksponeringstid

Å ta bilder med superkameraet er riktignok på mange måter nesten som å ta skrittet 150 år tilbake i fotograferingens historie, der man måtte sørge for å holde motivet fullstendig ubevegelig i flere minutter. Det tar nemlig over 35 sekunder å fange et bilde. Dermed er utstyret best egnet til å ta stillbilder av for eksempel bygninger og landskaper.

Se HER for eksempelbilder.

Kilder:
Wired

Annonse
Annonse