Full krig om «iPhone»

iPhone

iPhoneMotorola mener at det er Apple som har skylda for fadesen, som vakte betydelig oppsikt blant teknologi-journalister under den store IT-messen i Hannover i helga.

Plutselig stillhet

Mobiltelefonen, som skal kunne laste ned låter fra iTunes og som på folkemunne straks ble døpt «iPhone», skulle lanseres med brask og bram. Men så ble det plutselig helt stille om den på Motorola-standen.

Mange trodde årsaken var at iTunes Music Store ikke var på plass i alle europeiske land ennå, blant dem Norge.

Annonse

– Jobs er for rask

Nå viser det seg imidlertid at det er uenighet om lanseringsprosedyre som stoppet telefonen. Mens Apple-sjefen Steve Jobs helst snakker om produkter som kan bestilles der og da, har Motorola for vane å lette på sløret lenge før telefonene er i butikkene

– Steve Jobs syn er at du lanserer på søndag og starter å selge produktet på mandag, sier Motorolas mobilsjef Ron Garriques til nyhetsbyrået Reuters.

Ligger i forkant

Motorola er vant til å vise fram produkter som ligger måneder unna.

På den annen side pleier nye Apple-produkter å bli lekket til nettet lenge før de kommer. Det medfører hektisk aktivitet i Apples juridiske avdeling, som nylig vant et slag i retten om lekkasjen av framtidsproduktet Asteriod.

Annonse
Annonse