Kommentar Tore Neset

Annonse


Rasisme på forumet vårt

Kommentar Tore NesetUnder tittelen «100 Good NIGGERJOKES» lå det en rekke grove rasistiske «vitser» med innhold som vi absolutt ikke ønsker å ha på våre sider.

VG-artikkel

Som redaktør ble jeg seint i går kveld oppringt av VG, som seinere skrev en artikkel om saken.

I artikkelen står det blant annet at en av våre moderatorer deltok i debatten.

Dette er ikke riktig. Personen som deltok i diskusjonen under navnet «moderator», er ikke utnevnt som moderator av oss. Siden enhver kan ta hvilket som helst navn, kunne vedkommende kalle seg moderator så mye han lystet.

Annonse


Tydelig merket

Alle beskjeder fra de ekte moderatorene er tydelig merket med egen farge og logo. I dette tilfellet hadde innlegget ikke slik farge og logo.

Vi er i ferd med å utnevne såkalte «fotsoldater», det vil si frivillige moderatorer som også er vanlige deltakere på forumet. Dette systemet fungerer bra på andre norske og utenlandske fora. Men vi har ennå ikke fått dette på plass.

Umulig å fange opp alt

Det er bare fast ansatte som i dag har moderatortilgang på ITavisen.no. Det sier seg selv at vi ikke makter å kontrollere samtlige av de innleggene som kommer inn.

Vi ønsker det heller ikke. For våre forum skal i utgangspunktet ikke sensureres.

Som redaktør mener jeg prinsipielt at alle synspunkter skal komme til uttrykk. Samtidig har jeg et ansvar for at lovstridige ytringer og grove overtramp blir luket ut.

Hærverk er ikke ytringsfrihet!

Det gjør vi, så langt det er praktisk mulig. For en tid tilbake innførte vi (noe motvillig) registrering, slik at vi kan spore deltakere og eventuelt fjerne dem. Vi har nå fjernet tråden det er snakk om, og suspendert den ene brukeren det er snakk om.

Vi har også et godt system som lar leserne selv varsle om upassende innlegg.

Men først og fremst er det trist at noen på den måten vi så i går prøver å ødelegge for alle de andre deltakerne på forumet vårt. Det handler ikke om ytringsfrihet.

Annonse