Windows XP får nytt filsystem

Windows XP eske

Windows XP eskeMicrosoft fortalte nylig at de vil gjøre den nye filteknologien WinFS tilgjengelig på Windows XP. Dette følger i samme spor som selskapet allerede har startet med presentasjons- og kommunikasjonssystemene Avalon og Indigo.

Dør ikke

I august i fjor fortalte Microsoft at de ville fjerne filsystemet WinFS som en integrert del av det nye operativsystemet fra selskapet, Windows Longhorn. Mange mener dette skjedde på grunn av at Microsoft ikke ville risikere nye konkurranselovgivningssøksmål.

Flere som følger Microsoft har mistenkt at WinFS kom til å avlide med døden etter denne avgjørelsen. Derfor ses dette på som en viktig uttalelse fra selskapet, som lenge har vært veldig hemmelighetsfulle om dette systemet.

Annonse

Hvorfor oppgradere?

Nå som Microsoft kommer til å lansere WinFS, Avalon og Indigo til tidligere operativsystem er det imidlertid mange som spør seg om det vil være noen vits i å oppgradere til Windows Longhorn. Det nye operativsystemet er ventet å dukke opp i løpet av 2006.

Det å gjøre WinFS tilgjengelig på Windows XP «kan sende et signal til kundene om at det egentlig ikke er noen vits i å oppgradere», hevder Robert McLaws fra Interscape Technologies, som står bak blog-nettstedet LonghornBlogs.com.

Kilde: Microsoft Watch

Annonse
Annonse