Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virus orm msblast

MS-blaster fikk 18 måneder

Jeffrey Lee Parsons (19) ble høsten 2003 tatt for å ha laget og distribuert ormen MSBlast.B. Nå har han fått en mild dom.

Virus orm msblast
Parsons gikk fortsatt på skolen da han ble i slutten av august 2003 arrestert av FBI, mistenkt for å ha stått bak ormen som rammet både Microsofts nettsider og rundt 50 000 Windows-maskiner over hele verden på sensommeren 2003.

– Ingen guttestrek

Han erklærte seg først ikke skyldig, men innrømmet i fjor høst at det var han som modifiserte den originale og mer uskyldige MSBlast-ormen, slik at den fikk en bakdør som ga ham kontroll over infiserte PC-er.

– Det å sende ut en slik orm kan bli sett på som en harmløs guttestrek, men skaden som den individuelle brukeren opplever er helt ekte. Det samme er straffen, sa statsadvokat John McKay den gangen.

Vanskelig barndom

Maksimumsstraffen for forbrytelsen Parsons sa seg skyldig i, er 10 år i USA. Men dommeren i US District Court landet på 18 måneders fengsel, hvor av 10 måneders samfunnstjeneste.

I tillegg må Parsons betale 250 dollar (om lag 1600 kroner) i bot.

Grunnen til den milde dommen er Parsons unge alder da han utførte handlingen, samt at han hadde psykiske problemer på grunn av mangelfull omsorg fra foreldrene.

Til sammen tre personer ble arrestert for å ha hatt befatning med viruset. Men så langt er bare en av dem dømt.Kilde:
Techtree.com

Stikkord: virus