Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Last ned Longhorn-grafikk

I 2006 skal det neste operativsystemet fra Microsoft dukke opp. Allerede nå kan man laste ned en åpen versjon av grafikkmotoren i Windows Longhorn.

Det knyttes store forventninger til operativsystemet Windows Longhorn fra Microsoft. Etter flere utsettelser er det nå ventet at systemet vil slippes en gang i 2006. Nå kan man imidlertid ta en forhåndstitt på grafikkmotoren, som også skal stå for brukergrensesnittet i systemet.

– Når det slippes vil Avalon bli Microsofts strategiske teknologi for brukergrensesnitt, står det å lese på nettsidene til selskapet.

Endelig åpen

Avalon, som grafikkmotoren heter, skal for første gang forene hvordan Windows oppretter skjermbilder og manipulerer dokumenter, media og brukergrensesnitt. Motoren skal ifølge Microsoft slippes i 2006, og vil da bli en del av Windows XP og Windows Server 2005, samt alle fremtidige Windows-versjoner (deriblant Windows Longhorn).

Allerede i november i fjor kunne medlemmer av utviklingsnettverk til Microsoft, MSDN (Microsoft Developers Network), laste ned Avalon Community Technology Preview. Nå er det imidlertid sluppet en åpen betaversjon etter mange forespørsler til Microsoft.

Kilde: MSDN (Avalon)
Kilde: the Inquirer

Stikkord: programvare, windows