Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lovlig nettmusikk vokser

Nå kan platebransjen fortelle at antallet lovlig nedlastede musikkfiler har blitt mangedoblet det siste året. Men kampen mot piratene stopper ikke.

Apple iTunes
Platebransjen rapporterer nå om en tidoblet økning i hvor mange som kjøper musikk lovlig via nettet. Det digitale salget har nå også brakt de første virkelige inntektene til bransjen.

Nådde massemarkedet

IFPI kunne i går, onsdag, fortelle at det ble lastet ned mer enn 200 millioner lovlig kjøpte musikkfiler fra nettet i 2004. I 2003 var det tilsvarende tallet omtrent 20 millioner. Tallene gjelder salg gjort i USA og Europa.

– Digital musikk har nå nådd massemarkedet. Det var en enorm vekst i 2004, sier administrerende direktør John Kennedy i bransjeorganisasjonen IFPI (International Federation of the Phonographic Industry).

Organisasjonen kunne også fortelle at det nå finnes rundt 230 nettsteder hvor man kan kjøpe musikk lovlig. For ett år siden var det rundt 50 slike nettsteder.

Fortsetter piratkampen

Selv om det nå tydeligvis går på skinner for platebransjen, har de ikke til hensikt å stoppe kampen mot piratene. IFPI hevder de vil fortsette å saksøke de som laster ned musikk ulovlig fra nettet.

Organisasjonen hevder de 1 450 plateselskapene som er medlemmer i IFPI får sine inntekter kuttet betraktelig på grunn av disse piratene.

Kilde: Excite

Stikkord: fildeling, mp3