Annonse


Ny GameCube uten konkurranse

I et intervju med avisen Kyoto Journal kunne Nintendo-toppsjefen Satoru Iwata nylig fortelle om status for den neste spillkonsollen fra selskapet. Iwata hevder oppfølgeren til GameCube, Revolution, vil skape et «paradigmeskifte» i spillmarkedet.

– Konseptet bak vår nye konsoll, som for øyeblikket går under navnet Revolution, vil være de samme som DS. Vi vil at målgruppen for spill skal bli større, samtidig som vi ikke vil at folk skal føle at det er irrelevant for dem, for vanskelig å bruke eller noe som bare tar opp plass, sa Satoru Iwata.

Konkurrerer ikke

Nintendo planlegger ikke å konkurrere direkte med verken Xbox 2 fra Microsoft eller PlayStation 3 fra Sony. De vil prøve å finne nye kunder med den nye konsollen på samme måte som med sin håndholdte DS.

– På samme måte som DS ikke konkurrerer med PSP vil vi heller ikke slåss om de samme markedsandelene med den nye konsollen. Suksessen for oss vil være om vi kan klare å få tilbake folk som har sluttet å spill eller om vi kan få tak i nye kunder. Slik vil vår andel øke siden markedet vil vokse, sa han videre.

Annonse


Filmer fra Nintendo

Toppsjefen i Nintendo kommentert også ryktene om at Nintendo vil gå inn i filmmarkedet. Selv om de tydeligvis vurderer dette er det fremdeles ikke helt klart hvorvidt de vil gjøre det eller ikke.

– Vi vurderer dette sterkt. Jeg har vært i kontakt med manusforfattere, regissører og produksjonsselskaper. Vi ser på muligheter med å koble film og spill. Men dersom vi entrer filmbransjen vil det ikke skje før sommeren 2006, sa Iwata.

Kilde: GameSpot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse