iPod Shuffle

Annonse


– Kan ikke kneble rykter

iPod ShuffleApples advokater har sendt ut trusselbrev både til AppleInsider, PowerPage med krav om å få ut navnene på kildene som forsynte dem med opplysningene om nye Apple-produkter.

Rykter som stemte

Det samme har de gjort med ThinkSecret, der signaturen Nick dePlume viste seg å være den 19 år gamle studenten Nicholas M. Ciarelli.

Ciarelli viste seg å være usedvanlig velinformert. Så godt som alle ryktene i forkant av Steve Jobs åpningstale på MacWorld Expo-messen i San Francisco tirsdag denne uka viste seg å stemme.

Ikke smigret

Ciarelli skrev både om flash-utgaven av iPod (Shuffle) og den lille billig-Mac-en som viste seg å hete Mac mini.

Annonse


Man skulle kanskje hya trodd at Apple følte seg smigret over denne enorme interessen for produktene i forkant av lanseringen. I stedet reagerer de med å slippe advokatene sine løs på nyhetsformidlerne.

– Bloggere må ha samme vern

Underlig nok har Apple så langt ikke våget å «ta» journalister i profesjonelle medier, som for en stor del videreformidlet ryktene.

I stedet satser de trolig på at bloggere i fan-medier har mindre vern i den amerikanske loven om ytringsfrihet.

Organisasjonen EFF er på ingen måte enig. De henviser til at ytringsfriheten også gjelder vanlige mennesker som ikke har et arbeidsforhold til en mediebedrift.

Om Apple skulle få gjennomslag for sitt syn, ville det være umulig for kilder å snakke med pressen anonymt, hevder EFF. Slike anonyme kilder (som ikke behøver å være anonyme for redaksjonen) er en viktig del av den ordinære pressens virksomhet.

– Uten lovens beskyttelse vil kilder nekte å snakke med journalister. Dette reduserer makten til den åpne pressen som er hjørnesteinen i et fritt samfunn, sier EFFs advokat Kurt Opsahl.

Kilde:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse