Annonse


Overraskende aktive dataspillere

En ny amerikansk undersøkelse som er laget på oppdrag fra Entertainment Software Association (ESA) ser ut til å avkrefte myten om at dataspillere bare sitter stille og at de sliter med overvekt. Undersøkelsen viser nemlig at de trener regelmessig, er aktive i frivillige organsasjoner, leser og stemmer.

Aktive spillere

802 tilfeldig valgte voksne var en del av undersøkelsen som ble foretatt i september i fjor. Blant de som spiller 6,8 eller flere timer i uken trente eller spilte 79 prosent sport i gjennomsnitt 20 timer hver måned. 93 prosent av den samme gruppen leste bøker og aviser, mens 45 prosent arbeider for frivillige organisasjoner i gjennomsnitt 5,4 timer i måneden.

– De som fortsatt ser på dem som spiller dataspill som latsabber uten andre tanker i hodet lever i sin egen fantasiverden, sa president Douglas Lowenstein i ESA.

– Overvekt er et seriøst nasjonalt problem uten enkle løsninger. Men det er godt å vite at så mange dataspillere trener og er involvert i sport, samt at deres interesse for spill ikke har gjort dem stillesittende, sa Lowenstein videre.

Annonse


Få tenåringer

Undersøkelsen tok ikke for seg hva tenåringer som spiller data driver med i tillegg til å spille. Dette kan imidlertid være fordi statistikk fra ESA viser at en gjennomsnittlig dataspiller er 29 år gammel. 30 prosent er under 18 år.

94 prosent av de som kjøper dataspill og 84 prosent av de som kjøper spillkonsoller er over atten år.

Kilde: GameSpot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse