Kazaa Plus

Annonse


Røde Kors trukket inn i P2P-sak

Kazaa PlusSharman Networks er registrert på den lille stillehavsøya Vanuatu, kjent som skatteparadis og selger av internettdomener. I registreringspapirene står Røde Kors oppført som den eneste som er berettiget til avkastning – såkalt fordringshaver.

-Frys midlene

Det betyr at dersom Sharman Networks gjør penger på Kazaa eller andre virksomheter, er det Røde Kors som er berettiget til pengene.

Det hadde jo bare vært hyggelig, om ikke all verdens myndigheter, plateselskaper og filmselskaper hadde vært i hælene på Kazaa og Sharman.

Akkurat nå foregår det en mye omtalt rettssak mot Sharman i Australia. Saksøkerne, som er de internasjonale platebransjen, vil at Røde Kors fryser eventuelle midler de måtte ha fått gjennom Sharman-systemet.

Annonse


– Urimelig

Sharmans forsvarere finner dette urimelig og oppsiktsvekkende, siden det ennå ikke er bevist at Sharman har foretatt seg noe ulovlig, verken med Kazaa eller andre virksomheter.

Røde Kors selv vet neppe om at de er satt opp som fordringhaver i selskapet. Men skulle Sharman bli dømt, må de troliydde opp. En så høyt respektert organisasjon kan neppe leve med at de indirekte tjener penger på ulovlig virksomhet.

Kilde:Wired.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse