Fildeling Direct Connect

Annonse


Fildeling til Høyesterett

Fildeling Direct ConnectHollywood og platebransjen har lenge prøvd å få Høyesterett til å omgjøre avgjørelsene fra lavere rettsinstanser, som gang på gang har slått fast at fileling via anonyme nettverk ikke er i strid med amerikansk lov.

Kan bli forbudt

Nå har Høyesterett sagt ja til å ta saken.

Om Høyesterett skulle lande på at fildeling i den formen som Kazaa, BitTorrent, DirectConnect og andre holder på med er lovstridig, vil det kunne bety slutten for en av de mest populære syslene blant musikk- og filminteresserte i verden i dag.

– Er hensikten piratvirksomhet?

Dommere som tidligere har vurdert saken har kommet tl at teknologien i seg selv ikke rammes av loven. I saken som nå legges fram for Høyesterett er formuleringene endret, slik at det er hensikten med å bruke teknologien som skal prøves.

Annonse


Om USAs øverste domstol finner at den primære hensikten med fildeling er å utveksle ulovlig kopiert materiale, kan dette føre til at all organisert, offentlig fildeling som tilbys allmennheten bli forbudt.

I så fall kan både brukere og bakmenn straffes etter gjeldende lovgivning mot piratkopiering og distribusjon av piratkopiert materiale.

Kilde:
New York Times (krever innlogging)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse