iRiver IFP-799

Annonse


TEST: iRiver IFP-799

Et ord oppsummerer reaksjonen vår når vi åpnet iRiver-pakken. Mye! Den lille boksen er nemlig fylt til randen med alskens tilbehør – i tillegg til en snerten mp3-spiller. Her finnes bæreveske, skulderstropp, halsfeste og egentlig det meste av det som skal til for å kunne benytte spilleren på løpeturer i skog og mark. Modellen har dessuten fine former, den er liten og ser egentlig både delikat og fancy ut på én gang.

God plass – tross alt

Denne lille mp3-spilleren ser ikke bare hissig ut – den er også enkel å bruke. Til tross for sitt minimale fire-linjers display gir den likevel god oversikt over alle filene du måtte ha liggende. Med 1GB lagringskapasitet har den god plass tatt i betrakting at den er en flash-basert spiller. Dessuten er størrelsen på spilleren betydelig mindre enn hva tilfellet er hos harddisk-baserte modeller.

Programvarepakken er enkel å bruke, og lar deg ukomplisert flytte både musikk og andre filer til og fra pc’en. Med både diktafon og radio innebygget, tilfredsstiller modellen også andre, for mange minst like viktige behov.

Kvalitetspreg

Når det kommer til lyd, leverer iRiver mer volum enn kvalitet. Mye er som kjent ikke nødvendigvis det samme som godt. Selv om spilleren gir fra seg mengder av volum, kunne den med fordel levert høyere kvalitet. Lydbildet gir mye i mellom-registeret, men vi savner mer definert diskant og bass. Dessuten blir lyden litt grøtete når volumet blir for høyt.

Annonse


Noe av det virkelig besnærende ved denne modellen er kvalitetsfølelsen som ikke bare preger selve spilleren, men også i høy grad tilleggsutstyret. Det bærer tydelig preg av å kunne tåle en støyt eller to, og er åpenbart myntet på aktive brukere.

iRiver IFP-799

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Spilleren skal ifølge produsenten kunne spille 35 timer på et enkelt AA-batteri. Det følger ikke med oppladbare batterier, så noen ekstra til hytteturen er nok klokt. Hvis du da ikke har egne oppladbare batterier med deg.

Dette er totalt sett en liten mp3-spiller til en høy pris. 3500,- kroner er udiskutabelt mye å betale for én eneste gigabyte. Den noe stive prisen i kombinasjon med litt mangelfull lydkvalitet, gjør at helhetsinntrykket av denne ellers lekre spilleren trekkes noe ned. Men la det ikke være usagt; denne er likevel vel verdt en titt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse