Sony Ericsson Z1010

Annonse


Nå kommer 3G-telefonene

Sony Ericsson Z1010Etter å ha snakket om det i mange år kan vi nå endelig ta i bruk neste generasjons mobilnett. Telenors nye mobilnett åpnet i forrige uke, men eneste telefon som var en del av lanseringen var Nokia 6630.

Hva har skjedd i andre deler av verden og hvilke telefoner er det rimelig å forvente i løpet av de neste par månedene.

Kommet lengst

Vodafone er det selskapet som har kommet lengst i forhold til utrullingen av 3G. Selskapet lanserte i begynnelsen av november 3G-tilbudet Vodafone live! i hele 13 land verden over. Østerrike, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Japan, Nederland, Portugal, Sverige, Spania, Sveits og Storbritannia har alle fått glede av Vodafones lansering.

Samtidig presenterte selskapet 10 nye mobiltelefoner med 3G-funksjonalitet til sine kunder. Telefonene Sony Ericsson V800, Sharp 902, Sharp 802, Samsung Z110V, Samsung Z107, Nokia 6630, NEC 802, Motorola V980, Motorola C980 og Motorola E1000 skal få Vodafones kunder til å benytte de nye tjenestene så raskt som mulig.

Annonse


Gratis telefoner

Tar man en titt på vår nabo i øst er det også en del å lære. De som har vært innom den svenske TV-kanalen TV4 det siste halvåret kan ikke ha unngått å få med seg mobiloperatøren 3s aggressive markedsføring for 3G.

For å lokke til seg kunder har de tilbudt gratis 3G-telefoner til alle og enhver. 3G-telefonene de markedsfører på sine nettsider er fra NEC, Motorola, LG, Nokia og Sony Ericsson.

Nokia og Sony Ericsson

Av de telefonene som er presentert hos de to nevnte operatørene er det vel bare Nokia, Sony Ericsson, LG og Samsung, som kan kalles aktuelle for Norge. Førstnevnte er jo også merket på den første 3G-telefonen i Norge.

Når det gjelder Sony Ericsson V800 er dette en eksklusiv modell for Vodafone. Selskapet har imidlertid et annet alternativ, Z1010. Vi har tatt en titt på denne opptil flere ganger og kan si at dette er en imponerende telefon, selv om størrelsen er i største laget. Z1010 har også vært en stor suksess på det svenske 3G-markedet, men selskapet har ingen planer om å selge denne i Norge.

– Z1010 vil ikke selges i Norge. Vi er ikke et prioritert marked. Det er imidlertid noen som importerer denne telefonen selv fra Sverige, slik at det kan være mulig å få tak i den, sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson til ITavisen.no, som også røper at selskapet ikke kommer med noe alternativ før i april neste år.

Andre alternativer

I tillegg er det naturlig å tro at det vil komme flere 3G-telefoner fra Siemens, som tross alt har en høy stjerne i Norge. Siemens har imidlertid valgt å holde kortene forholdsvis tett inntil brystet. De har presentert U10 og U15, men det er lite vi har hørt i forhold til faktisk bruk av disse produktene.

Det kan imidlertid hende at andre aktører også vil prøve å gjøre et nytt inntog på det norske markedet. Blant annet har Motorola tidligere vært en stor del av det norske mobilmarkedet, men har nå falt nesten helt ut. Selskapet har imidlertid en enorm 3G-portfolio og disse kan kanskje vise seg å gi selskapet en gylden mulighet til å prøve seg på det norske markedet igjen.

I løpet av de neste par månedene vil vi nok vite mye

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse