Fikk 64 millioner av Microsoft

Microsoft

MicrosoftEd Black ble rett og slett søkkrik etter at organisasjonen Computer and Communications Industry Association (CCIA) fikk Microsoft med på laget. Innmeldingen av Microsoft skjedde etter at programvaregiganten hadde inngått et forlik med CCIA-medlemmet Novell på 3,4 milliarder kroner.

For dyrt å være fiende

Tidligere har CCIA gått I bresjen for det store EU-søksmålet mot Microsoft, som til slutt endte I en bot på svimlende 4,1 milliarder kroner.

Om CCIA hadde fortsatt sitt råkjør mot Microsoft, hadde det med andre ord blitt dyrt for Bill Gates, Steve Ballmer & co.

Annonse

Derfor tenkte og gjorde Microsoft-toppene som i det amerikanske ordtaket «if you can’t beat them, join them».

Nokia ut i protest

Innmeldelsen skjedde likevel ikke uten tumulter. Den finske mobilgiganten Nokia er ikke kjent som noen utpreget Microsoft-venn. De gikk ut av bransjeorganisasjonen nærmest på dagen, med den noe ulne begrunnelsen at «ting ikke ble gjort på riktig måte».

Nå skumles det om at Nokia egentlig trakk seg på grunn av at Ed Black snudde i sin holdning til Microsoft på nærmest uforklarlig vis, og at de 64 millionene kan ha hatt noe med den saken å gjøre.

Ingen fattiglus

Det hører med til historien at Black fra før av har en årslønn på 32 millioner kroner. Så han ville neppe ha sultet selv etter den sjenerøse gaven fra Microsoft, som var en del av innmeldelsesavgiften på til sammen 128 millioner kroner.

Kilder:
Financial Times
International Herald Tribune

Annonse
Annonse