Norsk nettfilm-suksess

Filmarkivet.no

Filmarkivet.no– For alle oss som har jobbet med å gjøre tilbudet tilgjengelig er det fantastisk å få en sånn mottakelse, sier daglig leder Jan-Robert Jore i NorgesFilm AS.

Reklame mest sett

Folk er likevel foreløpig litt tilbakeholdne med å åpne lommebøkene sine. Mest populært er derfor de gratis reklamefilmene som r lagt ut.

På toppen blant de filmene som krever betaling troner «Kroppen min» (2002) av Margreth Olin, men også kortfilmen «Digre Daier» (1997) og spillefilmene «De Dødes Tjern» (1958), «Kjærlighetens Kjøtere» (1995) og »Døden på Oslo S» (1990) er populære.

Annonse

– Riktig satsing

– Dette tyder på at vår satsing på utvikling av nye distribusjonskanaler har vært riktig og at norske filmklassikere har et marked, sier Vigdis Lian, direktør i Norsk filminstitutt.Det nettbaseerte filmtilbudet har skapt kontroverser fordi det er bundet opp til Microsofts DR;-teknologi. Dermed er brukere av for eksempel Mac og Linux utelukket fra å se filmene. Men dette har tydeligvis ikke lagt noen demper på interessen for tilbudet.

Filmene finner du HER.

Annonse
Annonse